elliearoundtheglobe.blogg.se

LEWES

Publicerad 2012-11-29 22:41:03 i Allmänt

Idag var det uni som vanligt, måste verkligen ta och gå upp när klockan ringer, hade jag gjort det idag så hade jag hunnit med en promenad längs stranden under en klarblå himmel. Självklart fick jag stället stressa... Jag är bara så trött på morgonarna!
Iallafall, efter uni så åkte Elin och jag till Lewes, den där byn som firade Guy Fawkes om ni kommer ihåg? Det är supermysigt iallafall, lite som Visby fast i engelsk stil. Vi gick runt och turistade lite och fikade såklart. Kommer att sakna Café Neros hot chocolat! Och jag kommer sakna spontaniteten här, man hittar verkligen på nått kul varje dag :) Här kommer bilder!
 
Mysiga små hus med minitomter :)
 
och mysiga pubar såklart.
 
Ett hus i min storlek XD kanske borde levt för 600 år sedan?
 
Staden har en försvarsborg från 1200-talet, historiefreaket i mej kommer ut höhö
 
 
 
 
 
Det knoppar och blommar i slutet av November... WTF?
 
Årets första pepparkakor, snacka om att jag blev glad när jag hittade Annas pepparkakor i en liten ostaffär!!
 
 

ROYAL TUNBRIDGE WELLS

Publicerad 2012-11-28 22:53:19 i Allmänt

Har alltid sagt att jag vill åka dit för det är det längsta man kan åka på våra busskort och det låter ju lite fancy så jag och Elin bestämde oss för att fortsätta på yolo-banan och åka dit lite sponant. Hade ingen aning om vad som väntade oss men det blev riktigt mysigt. Fick se massor av engelska landsbygden i både East Sussex och Kent vilket är fett fint! Gröna böljande kullar och små landsortspubar längs med vägen. Det blev lite shopping, mycket fika och en jäkla massa onyttigheter på bussen hem. Och en liten kulturell trip på stadens museum. Härlig dag!
Saknar er därhemma, nu är det bara tre veckor kvar tills vi ses! <3
 
Starbucks med gingerbread latte, how we´re gonna miss u!
 
Yupp det är sant folk, ja har blivit en latte-lover!
 
Kulturella som vi är...
 
Roade oss med att prova museets hattar hahaha
 
 
Tack så mycket för en superfin dag Elin! 

SHOWCHOIR SHOWDOWN

Publicerad 2012-11-27 01:56:47 i Allmänt

Idag hade vi vårat första framträdande med showchoir på universitetets Winter Cabaret. Det var så kul! Vi var bara en av många akter, de var allt från dansare och musiker till trollkarlar och komiker. Vi sjöng Africa, Don´t stop believing, Fuck you och Say a little prayer for you. Lägger upp filmen så snart den kommit ut på youtube :)
Här kommer lite roliga bilder från i fredags på The Mesmerist.
 
Erik, Elin, Siri, jag, Roki och Emilia.
 
En glad Jens och Roki med finaste linnet
 
Jag och Emilia kör galen soffdans
 
Lätt den mest attraktiva bilden på mej nånsin...
 
inget konstigt alls...

GRAMMAR GRAMMAR GRAMMAR

Publicerad 2012-11-25 15:47:15 i Allmänt

Anledning till att jag inte har uppdaterat på en vecka beror på grammatiken, jag har liksom inte gjort mycket annat än att plugga till det.... Gjorde provet i fredags och är ganska orolig att jag inte kommer få godkänt:( Men jag fick högsta betyg på min essay iallafall så det käns ju bra! :D
Så det blev självklart utgång i fredags för attfira att allt (förhoppningsvis) är över. Började kvällen med öppen brasa hemma hos Linnea och sen drog vi vidare ett gäng till ett rockabilly-aktigt ställe med bästa musiken. VARFÖR har jag inte hittat det här stället förrsen nu?? Vi gick dit igår också efter att ha varit på en annan bra nattklubb och det var seriöst bästa utgången på länge, vi dansade galet till Johnny Cash´s burning ring of fire och Etta James´ I just wanna make love to you.. FAN va kul!! :D
Bilder kommer när folk lägger upp dom på fb, hade inga batterier till kameran.
 
 
Bästa dansstället i Brighton för dom med bra musiksmak

SATURDAY NIGHT

Publicerad 2012-11-18 19:31:04 i Allmänt

Blev Indisk mat och Breaking dawn på bio lite spontant sådär. Ofta man kan komma dagen efter premiären av breaking dawn, två timmar innan den börjar och det finns massa platser kvar! Känns som att borde ha varit förbokat en månad typ, är det så i LKPG?
Tyckte iallafall att vi förtjänade de efter gramatikplugget under dagen. Oj va jag inte ser fram emot tentan nästa vecka...
 
 
 

AND SO SHE WENT...

Publicerad 2012-11-16 22:54:04 i Allmänt

Nu har Louise åkt... :( Här kommer en liten recap från de senaste dagarna och allt kul vi gjort. <3
 
Party party! 
 
<3
 
 
Chokladbollar till kvällens knytkalas. Blev galet mycket fika, åt ingen mat den dagen hahaha.... Britterna tycker nog vi är lite knäppa med tanke på hur mkt vi bakar och det faktum att vi alltid har kakor när vi festar.. Vet inte varför det alltid blir så?? XD
 
Söta Elin <3
 
Indisk middag på finresturang :)
 
Afternoon Tea med scones och te
 
På Lion and Lobster, var ju tvungen att ta med Lou på en proper British pub :)
 
 
Karaoke social med Showchoir!
 
Hahaha löööv denna bild!!!! 
 
Kommer sakna dej babe! <3

TACO ALL DAY AND ALL NIGHT

Publicerad 2012-11-13 14:39:00 i Allmänt

Har ätit min första tacos på två månader!! Det var så galet gott att ja bara åt och åt tills ja ville spy, kunde inte sluta!! Så vi åt det igår igen haha och lär nog äta det idag. 

SVENSKT GODIS!!

Publicerad 2012-11-13 10:35:00 i Allmänt

Har förövrigt äntligen hittat affären som säljer ahlgrens bilar, estrella chips, nyponsoppa, ögonkakao och djungelvrål... Här har ja precis köpt min första estrellapåse på över två månader. (Ni som känner mej vet ju hur addicted jag är!!)
 

Louise min lilla gris

Publicerad 2012-11-13 02:32:06 i Allmänt

Det är så kul att ha min babe här, känns konstigt när man inte kan ses så fort man har lust med det liksom. Men riktiga vänner har man ju kvar oavsett avstånd <3 Hoppas vi lyckas fixa ihop USA-resan till nästa år, vore epic! 
 

LONDON WITH LOUISE

Publicerad 2012-11-12 01:23:11 i Allmänt

Var alldeles underbart!! Äntligen är hon här <3
Vi(eller snarare jag) shoppade loss på Oxford Street och jag visade runt henne på alla turistiga saker. Fick för oss att klä oss lite posh och gå in i de dyra butikerna på regent street och prova alla fina klänningar, kul när dom tror att man har råd att handla där på riktigt hahaXD På kvällen gick vi ut utan något särskilt mål vilket är farligt för alla bouncers försöker dra in en på alla nattklubbar men tillsist hittadde vi en bar att hänga i. Här kommer en bildbomb!
 
Lollo på Oxford street, dom har redan börjat sätta upp juleljusen.
 
 
<3
 
Sushi på oxford street, börjar verkligen gilla dethär!
 
 
 
Chillade lite med Adrien Brody. haha fett lik ellerhur?
 
Piccadilly circus
 
Breakfast at Starbucks
 
Buckingham Palace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hahhaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Låt denna fina min avsluta våra äventyr i London :D

BIGGEST CELEBRATION OF GUY FAWKES IN BRITAIN...

Publicerad 2012-11-12 00:04:23 i Allmänt

JUST HAPPENS TO BE IN THE VILLAGE TEN MINUTES FROM CAMPUS. Sååå cooolt! Tänk er en kombination av Valborg och nyår men tusen gånger coolare. Det gick enorma processioner genom staden med folk utklädda till allt möjligt, alla med facklor i händerna. Dom sprängde så mycket explosives att näsan blev svart av allt krut man andats in! Processionerna fortsatte i timme efter timme, det var så galet mycket folk! Sen var det enorma bonfires och de vackraste fyverkerierna jag någonsin sett, dom tog liksom aldrig slut. Guy Fawkes dag just i Lewes är känt över hela världen för att det är så speciellt. Har precis köpt en bok på Urban outfitters som heter 1000 ultimate travel experiences, make the most out of your time on earth och att besöka Lewes den 5 november är en av de saker man måste göra enligt dom. Håller helt med!! Får ni chansen, åk hit för fasen, det är så galet häftigt!!
 
 
 
 
 
 

COLORS OF THE FALL

Publicerad 2012-11-04 18:32:52 i Allmänt

Är faktiskt titeln på en låt jag skrev för många år sedan när jag försökte mej på att vara songwriter... Det syns iallafall här att hösten har kommit på riktigt. Det är så otroligt härligt när träden sprakar i alla nyanser av rött, vinden blir kall och man kan sitta på nått gulligt café här i Brighton och tänka att man myser sej igenom hösten i England.
 
 
 
På uni

DANCING ALL NIGHT LONG

Publicerad 2012-11-04 18:16:42 i Allmänt

Kom på att jag glömt att berätta om i torsdags. Så himla roligt det var! Vi hade en social med showchoir och gick och kollade på live band som spelade 70 80 90 tals musik. Galet duktiga! Och alla hade så himla roligt, dansade hejvilt utan att bry sej om man faktiskt kunde dansa hahaXD 
 
Living la vida loca

LA FAMILIA II

Publicerad 2012-11-02 20:27:48 i Allmänt

Hittade lite fler bilder på familjen när dom var här så lägger upp dom nu. Gissar på att mamma vill ha en bild där hon inte blundar... Men hon får skylla på Adam som skickade bilden!
Saknar er <3
 
 
 
Lite Marilyn monroe över dej mor, eller vad säger du?
 
Familjen framför Buckingham palace, har aldrig lyckats få till en bild där alla tre ser normala ut...
Mitt absoluta favoritlunchställe i London, ligger i Covent garden och har världens godaste soppor <3
Märks att vi är släkt ibland du bror....
 
 
 

AUTUMN HAS COME....

Publicerad 2012-11-02 20:00:01 i Allmänt

Så vad är bättre än att ta en ginger bread latte i The Lanes och låssasplugga gramatik? 
I helgen blir det dock inte så mycket vila, ska hinna städa och tvätta och plugga innan jag åker in till London på Tisdag för att träffa min bejb Louise <3 Det blir två dagar där och sen drar vi tbx till brighton. Ska bli så mysigt!!
Ha de gött folk, jobbar på att få upp bilder från veckan som gått :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag är en knäpp och glad tjej på 20 år som tog studenten förra året. Jag är från Linköping men bor och arbetar för tillfället i Tønsberg, Norge. I höstas bodde jag i Brighton, England och studerade vid University of Sussex. I höst flyttar jag till Nya Zealand. Snacka om attt jag är taggad!!! Till vardags gillar jag att resa(!!), glo på TV-serier, hänga med vännerna och dra en runda på bargatan. Och så shopping såklart! Följ mina äventyr världen över här på bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela