elliearoundtheglobe.blogg.se

DINING OUT + POSITIVE NEWS...

Publicerad 2013-01-31 22:18:08 i Allmänt

Heej allihopa jag glömde alldeles bort att uppdatera bloggen igår, blev nämligen väldigt glad över en nyhet. Jag har jobb imorrn och hela nästa vecka och kanske (hoppashoppas) veckan därpå oxå! Det är bara som vikarie och som sagt förmodligen bara under den korta perioden men då har jag iallafall fått en fot in! Och jag har nått att göra haha :D
 
I Tisdags gick vi ut och åt och kollade på bio för att fira mina 20-årsdag. Wow jag har inte hunnit smälta att jag redan är så gammal!
 
 
Pizza!! :D
 
skål! 
 
Det blev Les Misérables, en 2,5h lång musikal som vi hade lite delade meningar om. Jag gillade den iallfall, superfin! Men man ska komma ihåg att dom sjunger allt dom säger och det är väldigt dramatiska close ups på ansiktena hela tiden. Det är ingen lätt film so to speak. 

HURRA HURRA MIN FÖDELSEDAG!

Publicerad 2013-01-28 20:56:28 i Allmänt

Idag har varit supermysigt, först fikade jag med Annica och Hedda, sen gick jag runt i gallerian med Erika och Jennika och prova kläder och shoppa loss på smycken ( alla smycken 29kr st på bikbok, tror dom ville fira mej lite oxå!! lägger upp bilder imorrn) När jag kom hem fick jag pannkakstårta med godis på :D Tack så mycket tjejer! Nu ska vi kolla på film och käka chips, nått jag inte gjort sen jag flyttade hit. och dricka smoothie!
Imorrn när alla är lediga blir det ner till bryggan för pizza på finresturang och biobesök. Vi ska se Les miserables!
 
Första fikat sen jag kom hit, ÅÅH vad gott det var med latte! <3 alltid kul att hänga med dej Annica :)
 
Hedvig var oxå med :)
 
Sen gick vi runt och provade massa kläder. I den här kände jag mej nästan 20. Borde jag köpa den?
 
Överraskad med pannkakstårta när vi kom hem! :D
 
 
 

YESTERDAY

Publicerad 2013-01-27 20:20:27 i Allmänt

Hade riktigt roligt på festen igår! Det blev rätt mycket folk och typ hälften var helt nya så det var roligt att få lära känna dom. Alla va svenskar utom typ två stycken, haha vi har en lite svennekoloni här i Tønsberg XD
Här kommer en bildbomb från gårdagen!
 
Partyrockersin the house tonight
 
Bugg!!
 
Max och en norsk före detta balettdansös... kunde lägga foten bakom huvudet utan problem!
 
 
 
 
 
söt!
 
 
 
 
 
 
Hedda med filmkamera på huvudet. Dom spelar in en dokumentär typ om norgetiden så folk sprang runt med den där hela kvällen XD
 
Jellyshots!
 
 
 
efterhäng @ourplace med pannkakor
 
 
 
 

READY FOR A WALK

Publicerad 2013-01-25 17:53:58 i Allmänt

Guess vad jag har gjort idag? Gått en prommenad igen! Som jag gör varje dag nu hehe... och har faktiskt börjat köra yoga nu med! Har iallafall fått lite positiva nyheter från proffice så förhoppningsvis blir det jobb snart :) Lovar att skriva här så fort jag vet nått mer!
Imorrn blir det FÄZZT, ska bli awesome :D
 
Ready for a walk in the cold cold north...
 
Gick förbi bryggan, det är här Tönsbergs nattliv är och alla fina resturanger. Kryllar av folk på sommaren då alla lyxbåtar kommer dit. Där ska vi äta middag på måndag. Vad händer då? JAG FYLLER 20!!

RHODOS

Publicerad 2013-01-24 12:15:58 i Allmänt

Sitter här och har inget och göra så jag gick genom en massa gamla resebilder och kände för att lägga upp några från Rhodos i Maj 2011. Jag gör det helt för min egen skull, det är alltid bra att ha bilderna här som back up utifall datorn eller usb skulle krascha. Det var jag, mamma, Nina som är mammas kompis och hennes två söner Lukas och Karl som åkte. Bara några veckor efter Barcelona-utbytet! 2011 blev verkligen ett resande år, Barcelona, Rhodos, Sardinien, Korsika, Barcelona igen och Brighton... Jag kanske slänger upp lite fler bilder från den sommaren lite senare, det var så jäkla kul! 
 
From the air...
 
Lite blek fortfarande första dagen.
 
söta mamma! <3
 
Lukas och Karl åker crazy doughnut efter båt. Borde ha provat jag med!
 
Såhär skulle jag inte ha nått emot att bo...
 
Mysigaste resturang/bar jag nånsin varit på!
 
 
söta mamma...
 
och galna mamma XD 
 
Karaoke!
 
 
Visst ser jag liten ut här? typ tolv haha
 
On the way to the beach beach
 
Nina :)
 
Äntligen börjat få lite färg!
 
Partey!!
 
 
 
 
Dancing!
 
 
Just chillin´
 
 
 
mamma <3
 
utsikten från balkongen.

OUT ON A WALK

Publicerad 2013-01-23 13:22:03 i Allmänt

Tønsberg är faktiskt himla mysigt att prommenera i och som tur är så är ju prommenader gratis. Ska försöka se till att det blir mycket sådant här så man rör på fläsket! Har fått mycket bättre matvanor här eftersom allt onyttigt är så dyrt haha så förhoppningsvis så är det en hälsosam och vältränad Elin som kommer tbx till LKPG i sommar ;)
 
 
 
 
Synd att det inte går att fånga utsikter på bild så bra (iallafall inte med ipoden) för härifrån har man awesome utsikt över Oslofjorden. Superfint!

CHECK THIS OUT

Publicerad 2013-01-22 20:08:51 i Allmänt

Detta är vad jag har gjort idag! Proven tog mej fyra timmar typ men nu kan jag jobba med livsmedel i fabrik. Kommit ännu en liten bit på vägen, hoppas ja får jobberbjudande snart!
 
 

FINALLY SOME PROGRESS...

Publicerad 2013-01-20 19:48:56 i Allmänt

Då har jag äntligen skrivit in mej på Proffice (bemanningsföretaget jag ska arbeta igenom) OCH fixat papprena på skatteverket. Äntligen har jag kommit någonstans! Det verkar lovande med jobb, tyvärr inte på den plats jag helst vill arbeta men det är möjligt att det behövs mer folk där till våren. Som det verkar nu kanske jag kan få fast heltidsanställning på ett företag som lagar mat åt bland annat färskdisken på ICA och det är dessutom möjligt att jag kan få jobba med mina flatmates vilket skulle va perfekt eftersom det är en bra bit att ta sej dit och hem så det skulle vara trevligt med sällskap. Vi får hoppas på det bästa nu!
 
Annars har jag mest gått långprommenader, kollat på film och hälsat på Anka såklart. Så nice att vi är i princip grannar! 
 
 
 

JUST A REGULAR SATURDAY IN NORWAY

Publicerad 2013-01-20 14:34:42 i Allmänt

Var bara tvungen att slänga upp lite bilder från igårkväll innan jag tar en prommenad, så himla kul det va! Bara för att vi är här för att tjäna pengar och inte spendera nått så betyder det ju inte att man inte kan ha roligt en lördagkväll ;)
Tänkte uppdatera mer sen kring jobb och så, har nämligen fått lite news, så kika in här på bloggen senare ikväll!
 
DANSA GALET!
 
 
 
LIMBO!
 
 
och så lite youtube-yoga på det sådär runt midnatt. Livin´ the crazy life, just sayin´

TV SERIES, MOVIES, WAITING, WAITING....

Publicerad 2013-01-17 21:41:09 i Allmänt

Här har det inte hänt särskilt mycket. Gick till proffice igår och fick veta att jag ska på intervju där imorrn och att dom inte vet så mycket om den arbetsplats som jag hoppas att hamna på...Wish me luck! Förhoppningsvis så får jag jobb snart. Dom här dagarna har jag kollat en jäkla massa på tv-serier och lite på film. Och så har jag hunnit utforska Tønsberg litegrann på prommenader. Idag gick jag Hedvig och Erika runt i stan i över två timmar, mycket uppförbackar = snygga ben till sommaren :)
 
 
Nere på bryggan är det mysigt :) (ursäkta kvaliteén, min ipod har ingen blixt)
 
Har börjat med balsammetoden igen förresten, nu så här i början ser håret lite risigt ut men jag hoppas det blir bättre snabbt :)

BYE SWEDEN HELLO NORWAY

Publicerad 2013-01-14 11:56:58 i Allmänt

Igår var det alltså dags att säga hejdå till Sverige. Fick veta att jag skulle åka typ två dagar så det blev väldigt hastigt alltihop men nu är jag här iallfall :) Tre veckor i Sverige hann jag med innan det var dags att dra igen. Lite tråkigt att jag inte hann träffa alla jag ville men vi får ses nästa gång ja hälsar på i LKPG.

 Såå iförrgår tog jag och Jennika tåget och bussen hela vägen till Tønsberg, min nya hemstad. Råkar vara skandinaviens äldsta stad dessutom, historienörd som jag är så ser jag fram emot att utforska staden litegrann :) Lägenheten är superfin som ni kan se här på bilderna. Och staden är så vacker, särskilt från utsiktstornet!

Hann hälsa på hos Annica igår också som bor typ i huset brevid, what are the odds liksom? Så jag bjöds på mat vilket var väldigt uppskattat eftersom ALLA affärer är stängda på söndagar så jag hade fått klara mej på två risifrutti och gröt hela dagen... Nice att ha vänner i närheten och det skulle va himla kul om jag fick jobb på Gilde och gick samma pass för då skulle man ju ha nån att cykla med dom 1,6 mil om dagen som det skulle bli då...

Idag skulle vi ha gått till skatteverket och Proffice men Jennika blev inkallad på annat jobb så vi får ta det imorrn. Inatt kommer Hedvig och Erika, ska bli kul att se hur lägenheten känns när vi bor här allihopa, känns nästan lite tomt än fast den inte är så stor. Så det blir nog bra, efter studenthemmet i England så är jag ju van vid att ha mycket folk omkring mej hela tiden och uppskattar det dessutom.

Saknar er därhemma redan <3

Jennika säger hejdå till sin syster som ska vidare upp till Uppsala.
 
Hejdå karin, ha det gött!
 
Ni vet hur jag sa efter hemresan från England att jag aldrig skulle packa så tungt som 50kg? Tss det här väger nog närmare 70kg, och det är bara min packning, sen är det ju Jennikas oxå... behöver jag säga attjag aldrig tänker göra om det? haha
 
Min lilla fina hörna på loftet i vår superfina etta.
 
Ser ni takbjälken? Jag får sätta mej upp försiktigt när jag vaknar annars blir det ajaj... har redan slagit i den några gånger.
 
Utsikten från min "säng" Superfrächt!
 
På en prommenad i min nya stad :)
 
Stadens utskiktstorn
 
Här uppifrån ser man långt.

NKPG WITH LA FAMILIA

Publicerad 2013-01-08 22:14:50 i Allmänt

Tillbringade hela gårdagen på tornby igår för att hjälpa brorsan att köpa en lampa på IKEA och idag åkte vi till Norrköping för en heldag shopping. Det blev verkligen en heldag! Usch jag börjar bli en shoppaholic, det är inte bra... Men det var mysigt iallafall :) Bäst att passa på att umgås med familjen medan jag fortfarande är här <3
 
<3

STHLM AVEC MON FILLE LOCA

Publicerad 2013-01-08 21:52:09 i Allmänt

Var i Stockholm med Elin i Lördags och shoppade lite på mellandagsrean. Men mest blev det ju caféhäng. Det var så himla kul att prata om alla minnen från Brighton men också hur det känns att komma hem. Helt plötsligt är det här bilarna kör på fel sida och Linköping känns så himla litet. Dags att ge mej av snart igen, vi får se vad framtiden har i beredelse åt mej...
Hade i allafall så kul i Stockholm att jag helt glömde bort att ta bilder. Så här kommer en "fin" från Brightontiden istället.
 
 
 

PLUGG PLUGG...

Publicerad 2013-01-04 15:45:44 i Allmänt

 
Sitter och försöker skriva på den sista uppsatsen för kursen men allt är så förrvirrande så det går inget bra. Tänker tillbaka på alla roliga resor jag har gjort dom senaste två åren. Det var utbytet i Barcelona förra våren som verkligen fick igång min reslust. Så kul det va!
 
 
Utanför sagrada de familia
 
Sangriapause
 
 
 
 
Det var April och jag kunde bada i havet :O
 
 
 
 
Mina två värdfamiljer :)
 
<3

JUST HANGING

Publicerad 2013-01-03 20:14:08 i Allmänt

Drog ut med Elli precis innan nyår och hade bästa kvällen sen jag kom tillbaka, fett härligt folk man träffade :)
Igår drog jag till det nyöppnade Engelska caféet på Ågatan och åt Cream Tea med Matilda. Snyft vad jag saknar England. Förlåt för att jag säger det hela tiden haha men det är sant. Där brydde jag mej inte om alla andras spännande roliga liv för mitt eget va så jävla kul då :D
Igår kväll åkte jag till Sofia och kollade på hennes nya lägenhet och bjöds på tacos. Mys <3
Idag har jag hängt med Lisan och lunchat på favvostället Hälsofreak. Jupp, det är vad jag ska bli i år folks! Och på eftermiddagen blev det shopping med mor min. Usch hon har inget bra inflytande, jag blir alltid shopaholic när vi shoppar ihop för hon bara joo köp den, den är fin. Jag har ingen självkontroll när det kommer till shopping. Tur att det är rea iallfall :)
 
Elliflikkan <3
 
Scones och te med Matilda <3
 
Middag med Sofia som var gullig nog att skjutsa mej hem <3
 
Lisan! <3
 
och så shopping med min snygga mamma <3

DATAPROBLEM

Publicerad 2013-01-02 12:15:56 i Allmänt

Min dator bestämmer sej helt plötsligt för att publicera mitt inlägg två gånger fast jag inte ens hunnit skriva klart, wtf?? Jaja nu ska jag göra mej iordning iallfall och gå och äta Cream Tea med Matilda på det nyöppnade engelska caféet. Saknar England så himla mycket!
Ha de gött folk!
Min älskade nyårsklänning <3
 

CHRISTMAS AND NEW YEARS

Publicerad 2013-01-02 12:01:16 i Allmänt

 
 
Då har jag äntligen fått tag på bilder från juldagen så jag tänkte passa på att lägga upp dom här med nyårsbildeerna. Som sagt så var ju mamma sjuk på julafton så det blev lite hippsanhoppsan med julen iår men den blev väl helt okej mysig ändå.
Nyår firade jag iallafall med familjen vilket kändes bra med tanke på att jag nästa gång troligtvis firar mitt i sommaren på andra sidan jorden. Mamma hade lagat en asgod trerättersmiddag och vi gick ut till Domkyrkan vid tolvslaget och skålade.
Hoppas ni också har haft en bra jul och nyår. GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
 
 
Lovisa fick leka tomtenissa och dela ut alla julklappar :)
 
 
La familia <3
 
 
 
mamma och jag <3
 
 
Mammas fina bordsdekoration.
 
 
Brorsan min :)
 

CHRISTMAS AND NEW YEARS

Publicerad 2013-01-02 12:01:12 i Allmänt

 
 
Då har jag äntligen fått tag på bilder från juldagen så jag tänkte passa på att lägga upp dom här med nyårsbildeerna. Som sagt så var ju mamma sjuk på julafton så det blev lite hippsanhoppsan med julen iår men den blev väl helt okej mysig ändå.
Nyår firade jag iallafall med familjen vilket kändes bra med tanke på att jag nästa gång troligtvis firar mitt i sommaren på andra sidan jorden. Mamma hade lagat en asgod trerättersmiddag och vi gick ut till Domkyrkan vid tolvslaget och skålade.
Hoppas ni också har haft en bra jul och nyår. GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
 
 
Lovisa fick leka tomtenissa och dela ut alla julklappar :)
 
 
La familia <3
 
 
 
mamma och jag <3
 
 
Mammas fina bordsdekoration.
 
 
Brorsan min :)
 

Om

Min profilbild

Jag är en knäpp och glad tjej på 20 år som tog studenten förra året. Jag är från Linköping men bor och arbetar för tillfället i Tønsberg, Norge. I höstas bodde jag i Brighton, England och studerade vid University of Sussex. I höst flyttar jag till Nya Zealand. Snacka om attt jag är taggad!!! Till vardags gillar jag att resa(!!), glo på TV-serier, hänga med vännerna och dra en runda på bargatan. Och så shopping såklart! Följ mina äventyr världen över här på bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela